Hoppa till sidans innehåll

Skridskor


När man har lämnat skridskoskolan och åker konståkning behövs "riktiga" konståkningsskridskor. Dessa skridskor har en helt annan passform, stoppning, hårdhet och andra skenor som är anpassade för konståkning. Exempel på bra märken är Edea, Risport, Graf, Jackson, Riedell och Wifa. Samtliga märken har olika modeller anpassade för åkarens nivå och fot. Exempel på nybörjarmodeller är Graf Bolero, Edea Brio och Wifa Prima. Nybörjarmodellerna säljs ofta i set med känga och skena men allterftersom åkaren blir mer avancerad säljs de separat för att få optimal passform och skena som passar åkaren.

För nybörjare finns ett mindre antal att hyra av klubben - se under "Skridskoskola". 

Det är tyvärr dyrt att köpa nya konståkningsskridskor av bra kvalitet. Det positiva är dock att de har ett andrahandsvärde så det går att sälja dem vidare.
Stenungsunds konståkningsklubb har ingen egen köp/sälj-sida men det finns flera på Facebook, t ex "köp och sälj Konståkning i Kungälv": https://www.facebook.com/groups/258445862249131 , "KÖP & SÄLJ Konståkning", "Konståkning köp och sälj" m fl. Även på Blocket.se säljs konståkningsskridskor.

Är du intresserad av att köpa nya skridskor ligger en av Sveriges specialbutiker, MP Skating, http://www.mpskating.com i fd Stationshuset i Stenungsund som säljer konståkningsskridskor av flera modeller.

Andra specialbutiker i södra Sverige är t ex

Uppdaterad: 05 APR 2021 20:16 Skribent: Maria Vahnberg
E-post: Adressen Gömd

logo

Stenungsunds KK
föreningskod S33
 
  
 
SPONSORER
PLATINUMSPONSORER
 SLS logo

ICA Kvantum

Indus

SPONSORER

  
  logo 
 STC 
Renova
   
 Stenungsbaden
 Fiskhuset  
  Lokaltidningen 
   
 

 

Postadress:
Stenungsunds KK - Konståkning
Box 133
44422 Stenungsund

Besöksadress:
Stenungsund Arena, Nösnäsvägen 2
44447 Stenungsund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info