Hoppa till sidans innehåll

Ytterligare ett SM för Victor Åberg

11 DEC 2019 14:38
Under helgen är det dags för Svenska Mästarskapen i konståkning. Den här gången går tävlingen av stapeln i Ulricehamn och Stenungsund representeras av Victor Åberg.
  • Uppdaterad: 11 DEC 2019 14:38

Stenungsundaren Victor Åberg har kvalificerat sig för fjärde gången och tävlar i klassen Junior Herrar under fredag och lördag.

Victor, som nyligen fyllde 17 år, har tävlat i Elitserien sedan 2015. Han började träna konståkning 2012 och sedan dess har konståkning blivit en stor del av Victors liv. Han tränar mellan 26-28 timmar i veckan, där ungefär hälften av tiden sker på is.

"SM har varit ett av mina mål under året. Det har varit ett utvecklande år där flera av mina trippelhopp har utvecklats och blivit stabila. Men jag har växt mycket det senaste året och det har varit en utmaning eftersom längden ändrar balansen i hoppen. Jag har fått lägga mycket kraft på att anpassa landningstekniken. Men jag är postitiv, min åkning utvecklas ständigt och allt går i rätt riktning. Det finns mycket som jag kan förbättra i min teknik och det är bra att känna utvecklingspotentialen inför framtiden.”, säger en förväntansfull Victor.

”Vi är väldigt glada att de framgångar som vår klubb har haft de senaste åren”, säger klubbens ordförande. Att återigen få vara med i mästerskapsammhang är ett mycket gott betyg för ansträngningen och disciplinen från Victor men också tack vare ett stort engagemang från våra tränare, Helena Lindblom och Duran O´Hara.”

Ordförande Krister Persson, ”Victors framgång visar att en mindre klubb som vår kan hävda sig bland de stora klubbarna. I dagsläget är Victor Stenungsunds Konståkningsklubbs enda elitserieåkare men framöver hoppas vi på fler. Vår huvudtränare Helena Lindblom och vår tränarstab är viktiga faktorer bakom Victors framgångar”, fortsätter Krister Persson. ”Stenungsunds Konståkningsklubb kommer att tillsammans med våra tränare och sponsorer fortsätta utveckla verksamheten för att skapa en meningsfylld fritid för våra åkare och ge möjligheter till de som vill satsa vidare.”

SM går av stapeln i Ulricehamn 13-15 december. Victor tävlar i Junior Herrar vars tävlingar pågår under fredag och lördag.

Läs mer:  http://skatesweden.se/sm2019/

Skribent: Hege Åberg
E-post: Adressen Gömd

logo

Stenungsunds KK
föreningskod S33
 
  
 
HUVUDSPONSOR

SPONSORER

  Indus
  logo 
 STC Renova
   
 Stenungsbaden
 Fiskhuset  
  Lokaltidningen  Din Vet Logga   
 

 

Postadress:
Stenungsunds KK - Konståkning
Box 133
44422 Stenungsund

Besöksadress:
Stenungsund Arena, Nösnäsvägen 2
44447 Stenungsund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info