Hoppa till sidans innehåll

Victor Åberg kvalificerad till SM

15 APR 2019 18:34
Vi är väldigt glada att vår Elitserieåkare Victor Åberg har kvalificerat sig till SM.
  • Uppdaterad: 15 APR 2019 18:34

Victor Åberg 16 år, från Stenungsunds Konståkningsklubb, satte ett nytt personbästa och slutade på en meriterande fjärdeplats i den senaste elitserietävlingen samt blev uttagen till SM i Konståkning i december 2018.

Konståkning har varit en stor del av Victors liv de senaste sex åren. Det är många timmars träning och tävling för Stenungsunds Konståkningsklubb som ligger bakom Victors tredje uttagning till SM.

Victor är nöjd och blickar framåt. "Det har varit ett utmanande år. Förra året fick jag avstå SM pga en skada som ledde till ett uppehåll på fyra månader. Sedan sommaren är jag tillbaka och min åkning utvecklas i rätt riktning. Det finns mycket mer som jag kan förbättra i min teknik och svårigheter och det känns bra att känna att det finns utvecklingspotential i framtiden", säger en förhoppningsfull Victor. 

Ordförande Krister Persson, ”Vi är väldigt glada att vår elitserieåkare Victor Åberg har kvalificerat sig till SM. Han har haft en imponerande utveckling under året och har presterat nytt personbästa vid varje tävling under hösten. Victors framgång visar att en mindre klubb som vår kan hävda sig bland de stora klubbarna. I dagsläget är Victor Stenungsunds Konståkningsklubbs enda elitserieåkare men framöver hoppas vi på fler.”

“Stenungsunds Konståkningsklubbs huvudtränare Helena Lindblom och vår tränarstab är viktiga faktorer bakom Victors framgångar”, fortsätter Krister Persson. “ Under sommaren hade klubben ett uppskattat samarbete med den legendariske amerikanske tränaren John Nicks i ett led till att utveckla tränares och åkares färdigheter. Stenungsunds Konståkningsklubb kommer att tillsammans med våra tränare och sponsorer fortsätta utveckla verksamheten för att skapa en meningsfylld fritid för våra åkare och ge möjligheter till de som vill satsa vidare.

 SM går av stapeln i Karlskrona 12-16 december 2018. Victor tävlar i Junior Herrar vars tävlingar avgörs fredagen den 14/12 och lördagen den 15/12 i NKT Arena.

Läs mer:  http://skatesweden.se/sm2018/

För mer information kontakta Ordförande Krister Persson
mail This is a mailto link
telefon 0706 303661

#stekk #skatesweden #elitserien #glöVictor Åbergd

Skribent: Hege Åberg
Epost: Adressen Gömd

logo

Stenungsunds KK
föreningskod S33
 
  
 
HUVUDSPONSOR

SPONSORER

  
  logo 
 STC Renova
   
 Stenungsbaden
 Fiskhuset  
  Lokaltidningen  Din Vet Logga   
 
 

 

Postadress:
Stenungsunds KK - Konståkning
Box 133
44422 Stenungsund

Besöksadress:
Stenungsund Arena, Nösnäsvägen 2
44447 Stenungsund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info