Hoppa till sidans innehåll

Utbildningsstipendium till Stenungsunds Konståkningsklubb

03 MAJ 2019 08:55
Stenungsunds Konståkningsklubb har erhållit stipendium om 50 000 kronor från Gustaf B Thordéns Stiftelse för att genom utbildning av tränare vidarutveckla klubbens breddverksamhet, från skridskola till elit.
  • Uppdaterad: 03 MAJ 2019 08:55

Stipendiumet blir ett viktigt bidrag till att trygga tränartillgången som erbjuder en kvalitativ och kvantitativ träning och därigenom bibehålla Svenska Konståkningsförbundets elitlicensstatus. Alla medlemmar uppmuntra att utbilda sig till domare, tränare och teknisk specialisterm ”, säger Ordförande Krister Persson.

SteKK arbetar hårt med att uppmuntra ungdomarna att utbilda sig till tränare inom konståkning. Utbildningsprogrammet baseras på kursutbud som Svenska Konståkningsförbundet och SISU erbjuder. ”Vi anser att det är viktigt att uppmuntra ungdomar att ta ansvar och arbeta som tränare. Redan vid 13 års ålder erbjuds många ungdomar i vår klubb att att börja engagera sig som tränare.  Vi vill skapa en meningsfylld fritid för våra ungdomar och utbilda dem till ansvarstagande ledare och funktionärer”, säger Ordförande Krister Persson.

Hos Stenungsunds Konståkningsklubb får alla, oavsett ålder, kön eller funktionsnedsättning lära sig att åka skridskor. Klubben arbetar aktivt och strukturerat med att skapa en jämlik ishall som bidrar till en betydelsefull och givande fritidssysselsättning där alla får vara med, ta plats och känna glädje, glöd och gemenskap.

Kontaktperson: Ordförande Krister Persson

Mobilnummer 0706-303661
E-post:  This is a mailto link

Skribent: Hege Åberg
Epost: Adressen Gömd

logo

Stenungsunds KK
föreningskod S33
 
  
 
HUVUDSPONSOR

SPONSORER

  
  logo 
 STC Renova
   
 Stenungsbaden
 Fiskhuset  
  Lokaltidningen  Din Vet Logga   
 
 

 

Postadress:
Stenungsunds KK - Konståkning
Box 133
44422 Stenungsund

Besöksadress:
Stenungsund Arena, Nösnäsvägen 2
44447 Stenungsund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info