Hoppa till sidans innehåll

Förnyad Elitlicens till Stenungsunds Konståkningsklubb

06 MAJ 2019 18:58
Stenungsunds Konståkningsklubb har beviljats förnyad Elitlicens av Svenska Konståkningsförbundet för de två kommande säsongerna, 2019/2020 och 2020/2021.
  • Uppdaterad: 06 MAJ 2019 18:58

Elitlicens till Stenungsunds Konståkningsklubb”Det är glädjande att vårt kontinuerliga arbete med Elitlicensens krav ger effekt. Vi har har haft Elitlicens under den gångna säsongen tack vare ett strukturerat arbete inom klubben och nu säkrat den för de kommande åren”, säger Ordförande Krister Persson. I Svenska Konståkningsförbundet bedömning lyftes klubbens arbete med värdegrund, uppförandekod och trygga Idrottsmiljöer fram som goda exempel på bra arbete.

Under förra säsongen införde Svenska Konståkningsförbundet Elitlicens. Ett 50-tal föreningar bland Sveriges ca 150 konståkningsklubbar beviljades Elitlicens. ”Elitlicensen är ett styrdokument som ger oss en tydlig vägledning i att bedriva verksamhet med hög kvalitet i en bra och trygg träningsmiljö med ett nära samarbete mellan aktiva, tränare, ledare, styrelse och föräldrar”, säger Krister Persson. Han fortsätter. ”Verksamheten bedrivs i enlighet med Svenska Konståkningsförbundets Uppförandekod och verksamheten genomsyras av glädje, glöd och gemenskap.”

Krister Persson ser tre utmaningar inför framtiden. ”Riksidrottsförbundet ställer krav på jämställdhet i Styrelsen. För oss innebär det att vi måste få fler pappor såväl som män engagerade i klubben och styrelsearbetet. Vi behöver jobba vidare med att få fler träningstider över en större del av säsongen. Klubben behöver också arbeta med att få fler åkare engagerade efter att den aktiva åkningen avslutats. Hur lockar vi till en fortsatt karriär inom sporten t.ex. som teknisk funktionär eller domare? Dessa utmaningar delar vi med många andra sporter och vi behöver jobba aktivt med att hitta möjligheter inför framtiden.”

Klubben vill skapa en meningsfylld fritid för ungdomar och utbilda dem till ansvarstagande ledare och funktionärer. Utbildningsinsatser är en del av arbetet kring Elitlicensen och stipendiumet från Thordén Stiftelsen kommer användas för att uppmuntra ungdomarna att utbilda sig vidare till tränare och funktionärer.

Hos Stenungsunds Konståkningsklubb får alla, oavsett ålder, kön eller funktionsnedsättning lära sig att åka skridskor. Klubben arbetar aktivt och strukturerat med att skapa en jämlik ishall som bidrar till en betydelsefull och givande fritidssysselsättning där alla får vara med, ta plats och känna glädje, glöd och gemenskap.

Kontaktperson Ordförande Krister Persson

Mobilnummer 0706-303661

E-post:  This is a mailto link

Skribent: Hege Åberg
Epost: Adressen Gömd

logo

Stenungsunds KK
föreningskod S33
 
  
 
HUVUDSPONSOR

SPONSORER

  Indus
  logo 
 STC Renova
   
 Stenungsbaden
 Fiskhuset  
  Lokaltidningen  Din Vet Logga   
 
 

 

Postadress:
Stenungsunds KK - Konståkning
Box 133
44422 Stenungsund

Besöksadress:
Stenungsund Arena, Nösnäsvägen 2
44447 Stenungsund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info