Hoppa till sidans innehåll

Stipendium till SteKKs isdanssatsning

17 MAJ 2017 10:33
  • Uppdaterad: 22 MAJ 2017 09:19

Stenungsunds Konståkningsklubb har erhållit stipendium om 25 000 kronor från Gustaf B Thordéns Stiftelse för klubbens satsning på Isdans. 

Isdans är en av Stenungsunds Konståkningsklubbs många nya satsningar för att arbeta för en jämlik ishall där flickor och pojkar får plats tillsammans, med glädje, glöd och gemenskap, samt skapa en meningsfylld och aktiv fritid. 

”Pengarna kommer väl tillhands för att utveckla vårt isdanskoncept”, säger Ordförande Sara Berge. 

Den 20 och 21 maj deltar Stenungsunds Konståkningsklubbs isdanspar Josefine Johansson och Duran O’Hara vid Isdanssammandraget som arrangeras i Stenungsunds Arenas Ishall. Tillsammans med 2 isdanspar från Östermalm, Stockholm kommer de att träna 14 timmar för Aliki Stergladu, Junior Världsmästare i isdans 1991, Teknisk specialist i Isdans samt tränare.

 Josefine och Duran som bägge två är singelåkare i grund och botten. De har valt att satsa på isdans tillsammans. ”Det är en tuff övergång från singelåkning till isdans. I isdans måste man visa hänsyn och tillit till sin partner och det krävs många timmars träning” säger Josefine. ”Det skall bli så kul att få träna för Aliki till helgen.”

Med på sammandraget är även Stenungsunds Konståkningsklubbs huvudtränare Helena Lindblom, för att få tips och idéer för den fortsatta träningen i klubben. Stipendiet kommer skapa utvecklingsmöjligheter för både tränare och konståkare. 

Kontaktperson Ordförande Sara Berge
Mobilnummer 0704-973185

E-post  This is a mailto link

Skribent: Hege Åberg
Epost: Adressen Gömd

logo

Stenungsunds KK
föreningskod S33
 
  
 
HUVUDSPONSOR

SPONSORER

 
 Indus 
  
  logo 
 
 STC   
 
 Renova
 
 
   
 Stenungsbaden
 Fiskhuset  
 
    
  Lokaltidningen   
  
    
 Berge 
 
  Din Vet Logga   
 
 

 

 

 

 

 

 

 

HSO-loggacmyk

Postadress:
Stenungsunds KK - Konståkning
Box 133
44422 Stenungsund

Besöksadress:
Stenungsund Arena, Nösnäsvägen 2
44447 Stenungsund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info